EL PREU DE LA FAM

EL PREU DE LA FAM

L'ESTRAPERLO A LA CATALUNYA DE LA POSTGUERRA

21,90 €
IVA incluido
Disponible en 3-4 días
Editorial:
NOW BOOKS (ARA LLIBRES)
Año de edición:
Materia
Historia Actual y Contemporánea
ISBN:
978-84-92552-68-9
Páginas:
272
Encuadernación:
Cartoné
Colección:
CATALAN
21,90 €
IVA incluido
Disponible en 3-4 días

L'estraperlo va marcar la vida a l'Espanya dels anys quaranta. Amb El preu de la fam, la periodista Laura De Andrés Creus ens submergeix en el món de privacions i racionament de la postguerra i en l'aparició de l'estraperlo: de l'entrada dels nacionals a Barcelona al final de l'autarquia, del camp a la ciutat, de la pura subsistència als articles de luxe. Perquè hi va haver qui va ser víctima de l'estraperlo, i també qui s'hi va fer ric. Per primera vegada sentim la veu dels protagonistes d'un dels capítols més inhumans de la nostra hist.ria. ½Els beneficiaris de l'estraperlo van ser, com era inevitable, la gent més propera al règim, i els vençuts, els qui en patiren les conseqüències. (...) Els comentaris de la gent entrevistada donen la mesura de la persecució a Catalunya i fan que el llibre provoqui indignació, a més d'admiració.+

L'estraperlo va marcar la vida a l'Espanya dels anys quaranta. Amb El preu de la fam, la periodista Laura De Andrés Creus ens submergeix en el món de privacions i racionament de la postguerra i en l'aparició de l'estraperlo: de l'entrada dels nacionals a Barcelona al final de l'autarquia, del camp a la ciutat, de la pura subsistència als articles de luxe. Perquè hi va haver qui va ser víctima de l'estraperlo, i també qui s'hi va fer ric. Per primera vegada sentim la veu dels protagonistes d'un dels capítols més inhumans de la nostra història.

«Els beneficiaris de l'estraperlo van ser, com era inevitable, la gent més propera al règim, i els vençuts, els qui en patiren les conseqüències. (...) Els comentaris de la gent entrevistada donen la mesura de la persecució a Catalunya i fan que el llibre provoqui indignació, a més d'admiració.»