LA ESCRITURA DE LA MEMORIA, 2A ED.

LA ESCRITURA DE LA MEMORIA, 2A ED.

DE LOS POSITIVISMOS A LOS POSTMODERNISMOS

19,50 €
IVA incluido
Disponible entre 3-6 días
Editorial:
UNIVERSIDAD DE VALENCIA/SERV.PUBLIC.
Año de edición:
Materia
Historia Obras y Manuales
ISBN:
978-84-9134-019-5
Páginas:
314
Encuadernación:
Rústica
Colección:
HISTORIA
19,50 €
IVA incluido
Disponible entre 3-6 días

Aquesta segona edició realitza un recorregut vibrant per la historiografia del segle XX, tot combinant admirablement el desenvolupament de la teoria amb l'exposició dels autors i les obres concretes. Repassa els corrents que han dominat la disciplina hist.rica durant el segle passat: els positivismes d'entresegles, els historicismes d'entreguerres, l'eclosió i desenvolupament de l'escola dels Annales, els marxismes i els estructuralismes de la llarga postguerra associats a una hist.ria de caràcter socioecon.mic, l'eclosió del postmodernisme i dels girs lingüístics i antropol.gics en els anys setanta, la crisi dels anys vuitanta, la recuperació de vells temes i metodologies a través de les noves hist.ries, el gir cultural dels anys noranta i, per fi, all. que l'autor denomina el recurs a les terceres vies, que sembla dominar el panorama historiogràfic actual. El resultat és un llibre apassionant, escrit amb una lucidesa i claredat certament cridaneres, que es convertirà en una ferramenta indispensable per als professionals de la hist.ria en general, per a els estudiosos d'altres ciències socials (filosofia, literatura, sociologia, antropologia, lingüística), que han d'utilitzar tantes vegades les ferramentes de la disciplina hist.rica, i, per fi, per als alumnes de segon cicle de la carrera d'hist.ria, que s'enfronten per primera vegada a la dimensió més te.rica de la disciplina.

Aquesta segona edició realitza un recorregut vibrant per la historiografia del segle XX, tot combinant admirablement el desenvolupament de la teoria amb l'exposició dels autors i les obres concretes. Repassa els corrents que han dominat la disciplina històrica durant el segle passat: els positivismes d'entresegles, els historicismes d'entreguerres, l'eclosió i desenvolupament de l'escola dels Annales, els marxismes i els estructuralismes de la llarga postguerra associats a una història de caràcter socioeconòmic, l'eclosió del postmodernisme i dels girs lingüístics i antropològics en els anys setanta, la crisi dels anys vuitanta, la recuperació de vells temes i metodologies a través de les noves històries, el gir cultural dels anys noranta i, per fi, allò que l'autor denomina el recurs a les terceres vies, que sembla dominar el panorama historiogràfic actual. El resultat és un llibre apassionant, escrit amb una lucidesa i claredat certament cridaneres, que es convertirà en una ferramenta indispensable per als professionals de la història en general, per a els estudiosos d'altres ciències socials (filosofia, literatura, sociologia, antropologia, lingüística), que han d'utilitzar tantes vegades les ferramentes de la disciplina històrica, i, per fi, per als alumnes de segon cicle de la carrera d'història, que s'enfronten per primera vegada a la dimensió més teòrica de la disciplina.

Otros libros del autor

  • COMPRENDER EL PASADO
    AURELL, JAUME
    Cuando los cambios sociales y culturales se aceleran, el interés por el conocimiento del pasado se revitaliza. En las últimas décadas hemos experimentado el fenómeno de la explosión de la memoria, la expansión vertiginosa del interés por el pasado, especialmente por el pasado reciente, que ha tomado forma de museos, exposiciones, cine histórico, documentales televisivos...
    Disponible en 48h

    26,00 €